Jag är bättre än dig!

Äääntligen är det bevisat :O haha kan inte berätta här men jag har en galen skön filing efter att ha sett en film :O :O :O jag är helt enkelt bäääst!!!

Nä ska vara lite serri och berätta om dagen. Asså seriöst det känns som jag varit här en vecka men jag kom ju hit igår? Hur har det gått till??? Men jag längtar inte hem som jag alltid brukar göra när jag kommer tillbaka utan jag typ ba är som vanligt och tänker inte så mycket på det. Konstig känsla? Men så är det, egentligen ganska skönt att inte ha den där jobbiga hemlängtans känslan :)

Ah idag har jag varit i gamla stallet. Släppt ut lite hästar i hagar och skritten. Red Brave på morgonen med Lisa och Dompa (som är här för tillridning) fick galoppera mkt, tänka på rakriktningen och runda av hörnen då Lisa tyckte jag red dem för  kantiga vilket inte är bra för honom som är ung.

Hovslagaren har varit här så har underhållit hästar som bråkat för honom. Hållt i och givit havre you know.

Red Ghost efter allt var kvar på eftermiddagen. Joggade runt honom i ridhuset. Tog många galoppfattningar och han taggade till. Red i hoppsadeln för att träna på min hoppsits lite (som är så jävla stadig nu för tiden). En skitrolig sak är att han fläckar som vi trodde var ringorm har växt igen vilket betyder att det omöjligt kan ha varit det. Skönt <3



Sen lite tråkiga saker då:
Lille gamla Mynt fick åka till Trapalanda idag <3 Vetrinärren var här och tog bort honom utanför stallet där han är född. Hans ägare var här och det var jätte sorligt. Tyvärr är det ingen som kan hämta kroppen fören på onsdag så han ligger under en filt utanför gamla. Jag tycker det är lite jobbigt eftersom han är den första hästen jag sett död. Men jag är iallafall glad att Blenda väntade med att ta bort honom tills hans ägare kom och kunde säga hejdå, jag skulle vara jätte ledsen om jag inte fick säga hejdå till mitt djur innan det togs bort. Han led ju inte av att vara kvar över helgen eftersom han fick smärtstillande. Men nu har han iallafall fått somna in och ännu en stjärna har tänds på himlen <3<3<3

Sedan för att Glänsa inte skulle behöva flytta hem till ett tomt stall på gården hon bor fick min lilla Gry åka med. Så hoppas verkligen att Gry får det bra då det är jag som haft henne som min projekthäst sedan oktober <3

 
Kommer sakna vår hoppning <3

Ghost träning v.9

Måndag: Jogg
Tisdag: Jogg
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Vila alt. uteritt
Fredag: Dressyr alt. uteritt
Lördag: Jogg alt. uteritt
Söndag: Dressyr


och så här hade jag planerat för honom veckan som var:

Måndag: Dressyr       :)
Tisdag: Jogg             :)
Onsdag: Hoppträning  :)
Torsdag: Jogg eller uteritt :)
Fredag: Vila                     :)
Lördag: Skrittmaskin 30min :)
Söndag: Skrittmaskin 30min :)

Tänkte att han skulle slippa skrittmaskinen denna vecka (9) efter som han fick gå i den så mkt nu i helgen när jag var borta....

Helgen

Hejhej!

Jag är tillbaka på ön igen efter en underbaaaaaaaar helg med pojkvännen min <3

Det började dock inte så bra i fredags eller jo egentligen :D Men så här var det:
När jag kom in till Visby skulle jag ha 2timmar på mig där innan planet gick. Så
jag gick till Cubus och shoppade lite. Blev 3linnen, 1par jeans och 1kofta! NICE!

Sedan fick jag ett sms av gotlandsflyg att mitt plan skulle bli en halvtimme sen :(
Så gick lite på Åhlens och HM och sånt också. Sedan gick jag lite innanför muren
innan jag tog en taxi till flygplatsen. Där fick jag reda på att flyget inte ens lyft
från Bromma och skulle bli ytterligare 1tim och 10min försenat, dryyygt...

Då åt jag lite lunch på flygplansresturangen där. Sedan äntligen fick jag checka in
och vid inchecknigen sa dom att vårat plan inte skulle lyfta 15.10 utan 15.55 istället :O

Nu blev jag nästan ledsen då Andreas och jag skulle vara på G (resturangen) vid halv sju
och jag ville ju gärna fixa iordning mig innan. Planet lyfte turligt nog vid 15.55 så var i Bromma
16.40 typ och åkte hem med pappa till Norrtälje var där vid 18.06 och Andreas skulle hämta mig 18.15.

Så kan väll säga att det inte blev att duscha och fixa sig, utan de blev till att spraya lite i håret och spruta
en skvätt parfym och sedan åka. Åt och drack väldigt gott på G. Åkte sedan hem och packade om lite
sedan åkte vi hem till Andreas där de bjöds på choklad och champagne <3

På lördagen var vi nere i Norrtäljestad. Shoppade lite på Åhlens, träffade syrran och kollade in trafikskolan (fräääscht) sedan bjöd jag Andreas på semla på Tullen innan vi gick och handlade på Flygis till mig och Linda.

Vi hyrde en film, åkte hem till pappa och åt middag (taco) sedan åkte vi till mamma och fikade lite och kollade på den lille valpen (som var större än Oscar) sedan på kvällen åt vi godis och kollade på I rymden finns inga känslor, en helt underbar film verkligen :D






Idag så åt vi en stoor frukost, duschade och sedan var de tyvärr dags för mig att åka hit igen :'( Men är hemma om ca 6veckor igen och mamma kommer om 2veckor. Har varit här mer än halva tiden så det är verkligen sista rycket nu!!!!!!!!!!!!!!

Vad har ni gjort i helgen?

Ha de jätte bra <3

Onsdagen och dagen!

Igår så hade vi lite hästar på rymmen på Birgittsbacke, men jag var inte med och hjälpte till utan Linda kastade Cins grimskaft till mig och åkte iväg med Blenda och Lisa. Jag släppte ut resterande hästar :O

Gjorde iordning nya stallet. Hade först fått info att Frost och Kruse skulle ut  i skogen så trodde jag var klar i nya stallet men det visade sig att Blenda ville ha dom hemma för att hålla värmen i nya stallet.

Mynt var på benen och kunde gå ut i en mindre hage med Glänsa, han verkligen njöt av att stå och sola i den varma solen på dagen och man såg även på kvällen när han var inne att det också var rätt mysigt. (Mynt var den häst vi hittade liggandes i snön under tisdagen)

Linda och jag red lektion för Sara. Jag red Smilla, gu vad de kändes bra. Hästen verkligen jobbade under mig och allt flöt på. Vi körde mycket övergångar skritt-trav-skritt, serpentiner (4st) och galopp på rakt och böjt spår.

På kvällen var det ju hoppträning men det har jag ju redan berättat om. Åhh jag duschade igår, fyfan vad skönt det var.

Torsdag
Som då är idag, vaknade jag igen av att värmen var borta :O den som var på väg tillbaka nu. Visade sig att det var 12grader i köket bara. Så samma visa idag igen. Arne eldar i en annan panna för fullt så att vi iallafall kan tvätta händer och ansikte i varmvatten. Sen får man ju klä på sig.

Måste ju erkänna att man läängtar ju verkligen hem och jag vill inte säga så men man vill inte tillbaka hit när det är så här hela tiden :( Men Blenda får hit ett proffs imorgon som ska fixa och dona så hon hoppades att jag kommer till ett varmt hus på söndag när jag är tbx.

Dagen idag har varit lugn. Har fixat i nya och gamla stallet. Har bara ridit Ghost idag. Blenda tyckte att Linda och jag skulle passa på att rida ut på våra hästar när det inte var så mycket att göra så de gjorde vi :D De gick lugnt och fint, Ghost har verkligen mognat på den fronten.

Innan vi gick in idag hjälpte vi Blenda att vattna åt fölstona i Svartdala då deras naturliga vattenhål blivit botten fryst. Vi hade väll med oss ca 80l vatten i dunkar och 2baljor. Men Linda och jag är starka så de var lugnt. Hästarna drack och drack. Lille Bisse fick hicka tihi <3

Nu på kvällen har jag bakat kladdkaka och vi har kollat på Sveriges värsta. Imorgon åker jag hem och jag lämnar datorn här på ön. Denna helg tar jag ledigt på bloggen, tänker inte ens göra något tidsinställt inlägg.

Se om jag hinner ett farväl imorgon men tror inte det..

En liten 14kg klump  väntar på mig hemma hos mamma. Undra vad det är?




Vilken fin ponny jag har <3

Har precis kommit in från en väldigt lyckad hoppträning för min och Ghost del. Han var laddad en viss del men gick att kontrollera. Jag verkligen visade honom att han skulle använda energin till arbete :D

Vi travade först och la volter för att ställa igenom hästarna. Sedan galopperade vi i 3punkt och 2punkt sits och i olika tempon. Sedan travhoppade vi ett litet kryss som sedan blev en oxer vi galopperade över. Sedan så skulle vi hoppa vattenmattan en och en. Då laddade han som en tok och hoppa på stället så fick trava över den och sedan ta den 3-4gånger för att han skulle hitta en bättre avsprångspunkt och jag skulle rida lugnt.

Sedan hoppade vi en annan oxer, sedan en skiva och sedan en grind typ som är målad på ena sidan med prickar och andra sidan med rutor. Lisa sa att jag drev honom för mycket in i hindret att jag skulle vara lugn för hon såg att han inte tveka (dock tror ju jag att han ska tveka på titt hinder) så då blire ju att man driver.

Ah sedan hoppade vi en bana på kanske 70-80cm alla dom hindrerna. La lite ländtäcken på oxrarna för att de skulle bli lite läskiga, men ingen av hästarna reagerade. Sedan höjde Lisa upp till 90cm-1m och sa att det var min tur att hoppa igen, UTAN volter. För då skulle jag få baka. Så hoppade första oxern, han landade i felgalopp och sprang som fan och hindret var ur en sväng på diagonalen och jag stod still kanske 10-15m från hindret och Lisa sa INGA volter. Så jag var tvungen att hoppa den oxern som var typ högst nästan utan sats men vi klarade det, vi slog i men tror att bommen låg kvar. Haha! Sedan fortsatte banan fint på och jag kände mig jätte duktig. Vet inte vad som har hänt. Någonting har gjort så allt bara flyter i hoppningen, längtar redan till nästa vecka <3



 

Onsdag!

Jaha så var det bara 2dagar kvar till helgen och jag är ledig så ska åka hem till min käraste <3

Har inte bloggat på ett tag, eller? Jo igår men det var ju lite smygreklam ;) Sedan i måndags skrev jag ju bara om dagen inte om kvällen :)

Måndagens pass med den vita Ghost

Hade ju dressyr på schemat :) Upptäckte kala fläckar på flanken 3-4st. Lisa kollade och tror att Athos har bitit honom men jag tror att det är ringorm. Lisa höll dressyrlektion för en när jag red så hade inte tillgång till hela ridhuset tyvärr. Men red mycket volter i olika storlekar på ena halvan av ridhuset. Gjorde även 90graders svängar, lite sidförande. Han samlade sig fint och sånt så var nöjd även fast utbudet av vad vi kunde göra var litet. Vill ju börja träna LB:1an nu ska ju tävla den på KM i Juni och sedan hoppas jag att åka till RIKS så programet ska sitta som en smääck!

Kollade på film med Linda på kvällen efter nattningen av hästarna. Brulesque (stavning?) ah med Cristina Aguilera och Cher, en kanon film enligt mig. Se den, den går ju på bio fortfarande ;D


Tisdag
Det var alltså igår. Hade nya stallet. Linda och jag åkte själva och fodrade i skogen och sedan till hingstarna i Garda. Sedan åkte jag med Blenda och fodrade i Svartdala. Där hittade vi Mynt 27år liggandes i snön :'( åhh lille gubben. Han har tydligen haft ont i ett bakben en tid och Blenda trodde att han inte längre orkar bära upp sig. Men vi fick upp honom och han åt så vi åkte hem för att hämta förstärkning att ta hem honom och hans bästa kompis Glänsa.

Efter lunch gjorde vi klart i gamla stallet och sedan hämtade vi hem Mynt och Glänsa. Han hade lagt sig igen och när han reste sig så halkade han så ett framben blev ömt. Men vi kunde gå ganska normalt hem. Sedan låg han hela kvällen i en spånbox och fick massa mat och smärtstillande. Det är så att vi inte äger honom utan ägaren är på resa och har varit borta 3månader och kommer hem på fredag. Men Blenda har tillåtelse att ta bort honom om han lider.

Sedan när Mynt och Glänsa kommit hem eftermiddags fodrade vi i skogen. Tog hem Smilla och Frost eftersom det var lektioner på kvällen. Fick reda på att jag skulle rida Felix. Felix har varit halt en längre tid och det var hoppning så vi var bara med på igång sättningen och avjoggningen. Men det passade oss. Han var pigg. Felix är en väldigt stoor fjording tror han ligger runt 150-155cm, jag kände mig iaf väldigt liten på honom. Men man kunde rida ihop honom väldigt fin och han kändes glad att komma igång igen :D

Efter lektionen på kvällen var det dags för Ghost att gå ett litet joggpass i ridhuset. Han var fin. Dock var de så kallt så var tvungen att ha min vinterjacka+5tröjor så jag fick rida på långa tyglar för jag kunde inte böja armarna med korta tyglar så han var westernhäst igår. Idag blir han hoppponny <3

Ojojoj vad mycket klockan blev, får skriva ett inlägg om idag ikväll också, då får ni höra hur de gick på hoppningen också!!!!!!!!!!!!!!!! <3


Gry jag och karamell




From 1juni!

Kommer jag jobba som receptionist på Skärgårdens trafikskola som min systers sambo öpnnat i Norrtälje. Bokningen öppnar imorgon den 23 februari. Skolan öppnar sedan den 3mars så gå och köp körkort där nu!!!


Coola golfen de använder i utbildningen. Med alkolås, parkeringshjälp med videoskärm
 och dubbelkomando.


http://www.skargardenstrafikskola.se

Värmen kommer tillbaka sakta men säkert!

Linda och jag fick flytta upp till praktikanterna inatt med en värmefläkt för att inte frysa ihjäl. Har sovit jätte gott! Blenda sa att det varit 4grader i köket imorse :O Fan va kallt! Men nu är förhoppningsvis pannan fixad så vi ska klara oss, måste verkligen duscha ikväll!!!

Gjorde ett försök att titta på Bigbrother på webben men misslyckades, dumma internet :( Aja Linda sitter och kollar på Glee så räddar mina öron med lite Sonic Syndicate! Asså fatta jag kommer hem på fredag :D Tänker alltid på Andreas när jag hör deras låtar ;) <3

Igår på Ulken hade vi lite föreningsteori, inte så kul direkt. Beställde min Ungdomsledar jacka. Tog en S men funderar på en XS nu istället för M som bara fanns att prova var verkligen grottesk STOOR. Men ska höra med Linda om hon bestämt sig.

Ahh Linda och jag fick värsta roliga uppgiften, vi ska göra en redovisning på 15min på varför man ska välja Sindarve som ridskola, värsta kul :D Dom andra fick om sina klubbar. Men eftersom vi inte är så insatta i klubbarna här (fast vi är medlemar) fick vi om Sindarve...

Idag så har det varit kallt. Hästarna fick vara inne till 10 för att hålla vattnet igång. Men nu har vi fått värmefläkt till Ridhus stallet där det är kallast så nu kan den vara på när inga hästar är där vilket är smart :D

Linda och jag hade gamla stallet, blev klara fett snabbt, lunchfodrade, åt lunch, gjorde iordning till våra hästar, red småfjordsen.

Jag red Hera och Linda Hector. Hera har ju inte blivit riden sedan december när vi red in henne. Så hon var lite spänd och blev rädd när jag hoppade av henne stackarn. Hon blir ju 3år nu till sommaren. Vi skrittade och travade. Kunde göra en volt i trav. Gu vad duktig hon är <3

Sedan gick Linda och jag ut med de tre småttingarna till Svartdala för att vi inte ska ha så mycket hästar hemma nu när praktikanterna åkt hem. Så nu är vi normal styrka igen. + för det är att jag kan bre ut mig på frukostbordet mera och inte behöver sitta PÅ Linda :D

Ah nu är alla hästar inne igen och det är fodrat på lösdrifterna. Ska väll äta lite middag snart (havregrynsgröt) och sedan dressyra på den vite ponnyn :D

PÖSS :D



SSöndag

ÅHHH det är så kallt, pannan har lagt av i natt igen och det är SVIIN kallt.

Mamma hade varit och hämtat mitt och Ghost pris igår på årsmötet :D Tack mamma!!!
Se vad de är för spännande i år :)

Har några minuter till godo att blogga innan Cattis kommer och hämtar oss (ska åka med henne till ULKEN)


Tänkte berätta om Ghosts tränings schema för nästa vecka redan nu för tänkte lägga mig tidigt ikväll:

Ghost ridning v8
Måndag:
Dressyr
Tisdag: Jogg
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Jogg eller uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Skrittmaskin 30min
Söndag: Skrittmaskin 30min
(Är ju hemma nästa helg)

Och så här såg planeringen ut för denna vecka och så här blev det:

Måndag: Dressyr     :)
Tisdag: Jogg           :)
Onsdag: Hoppträning  blev skritten 30min istället

Torsdag: Vila/uteritt    blev hoppträning istället
Fredag: Skritten 30min blev uteritt istället
Lördag: Vila            :)   
Söndag: Jogg/vila    :)

Snart åker Linda och jag till Visby, får verkligen hoppas på att värmen kommit tillbaka! Klä på sig kan man iaf göra men det är asjobbigt att tvätta händer, ansikte och sånt i kallvatten + att man inte ställer sig i duschen...

Ulken

Halloj!!!

Sitter just nu och föräter mig på godiset Emelie och Becka köpte till mig igår när de var i Visby. Har varit på utbildning i Löfsta idag som ligger vid Roma typ ;) och fy faan vad kul jag har haft.

Fram till lunch hade vi lektioner om barns utveckling och hur man ska tala och leda barn. Intressant värre faktist. Det är mycket som berättades man inte ska göra som jag fick uppleva när jag var liten i skolan.

Typ att man aldrig ska låta barnen dela in lag själv, väärldens mest sämsta uppdelning som fanns tyckte jag när jag var liten, för gissa vem som ALLTID blev vald sist? Jo tjocka Frida ;)

Man ska aldrig heller låta barn göra aktiviteter som t.ex. idioten. För den "leken" inbringar ju t.ex. mjöksyra om man ska inte låta barn få det pga att deras kropp inte kan hantera sånna händelser i kroppen. Så är det någon som är lika gammal eller äldre/yngre som missat denna aktivitet? Lyckos er ni är inte förstörda än iaf...

Just nu kommer jag inte ihåg mera men det är massor man lärt sig. Många tips och sånt.

Har ju ett litet intresse för t.ex. ridledarutbildningen (RIK0an) så detta är ju en bra grund :D

Efter lunch så var vi i en gympasal och lekte massa roliga lekar. Vi fick både bli ledda och leda gruppen. Min grupp hade Pepparkakskull... Haha ja jag har nog aldrig haft så kul på en idrottslektion som idag. Kan ju ha att göra med att vi är lite mognare än när jag hade idrott på min tid, hehe ;)

Förutom pepparkakskull körde vi Killerball, Någon annan sorts lek som liknande ambassaden vi körde på högstadiet, svanskull, fotleken (askul och balanskrävande), fiskenät (typ kedjekull).

Ah suveränt kul!

Dock började inte dagen så bra när jag vaknade upp i mitt rum och det bara var 7+grader. I köket +10. MMM pannan hade lagt just precis när de är den kallaste dagen ( typ -13) usch!

Imorgon ska vi till Visby på utbildning, hörs <3










Helg :D

Helgen består av utbildning i både Roma? och Visby. Ikväll är det årsmöte. Sen nästa helg åker jag heeeeeeeeeeeeeeeeeeem <3


Äger en suverän ponny <3

Hejsan!

Egentligen borde jag sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon igen (fodringsvecka) men jag vill verkligen skriva nu för annars kommer jag glömma bort :)

Idag har vi som alla andra förmiddagar haft stalltjänst, Linda och jag hade gamla stallet. När det var klart red vi ut på fjords. Balsa, Smilla och Bråka jag red Balsa. Vi skrittade och travade en liten bit där de inte var isigt, bara snö :D

Det var soppa till lunch, mm det var jätte gott eftersom man var helt genomfrusen efter ridturen...

Efter lunch tömkörde vi de små fjordsen Hera, Hector och Gåva. Gåva för första gången så hade henne på lina hela passet. Imorgon ska vi se om hon kan gå utan lina. Men bäst att ta det försiktigt som sagt.

Sedan hoppade jag Ghost med Lisa som hoppade Pippi. Det var askul. Vi värmde upp med galopp på stora och små volter för att få in svängar och sånt. Sedan hoppade vi fram på några hinder som låg typ på 50-60cm. Sedan höjde hon upp till 80-90cm och på de hoppade vi 2olika banor. 1med långa svängar och galoppsträckor och en med lite kortare. Ghost var jätte lugn. Lisa tyckte att jag dock verkade lite mera stressad när hindrerna var lite högre så hon hjälpte mig steg för steg genom att säga "lugn, lugn, lugn, hopp, plocka ihop, sväng, sväng,sväng, lugn,lugn,hopp" Sedan när jag fick in känslan så gick det jätte bra. Jag tror lite för lite på mig själv för Ghost hoppar ju allt bara jag är med på det, en riktig vän <3

Sedan har väll inget mera hänt...

Nu blir det sängen. Imorgon ska Linda och jag följa med på årsmöte eftersom vi går Ulken genom HORK. RNR ville inte ställa upp för mii, buhu :'( Menmen sedan har vi utbildning i Roma och Visby i helgen. Vi ska beställa våra snygga jackor också <3 Åhh jag är sugen på RIK0an också nu...

 Men får nog gå den nästa år. Man behöver tydligen tävla storhäst för att gå den. Så det blir väll antningen att beställa storhäst licens för Ghost, köpa Brave eller låna Aragon av AC. Tycker de 2senaste låter bäst ;)


Kan inte förstå att det är sant :'(


Får hoppas att det inte är du bara <3

Hallelålja!

Hejsan! Lunchrast...

På morgonen har Linda och jag gjort klart i gamla stallet. Ridit fram Brave till Lisa. Han har ju varit lite nonchalant mot mig i helgen när jag ridit honom, men nu hade hon trimmat upp honom och fått honom fin i traven.

Blir hoppträning med Ghost för Lisa imorgon istället då det bara var galna hästar och ponnysar med i kvällens grupper som inte gör ett bra intryck på Ghost eftersom han behöver lugn runt sig för att inte explodera...

Så för honom blir det nog skritten. Vid 15 ska vi rida lektion för Sara på fjordsen. Tror de fanns att välja på Limbo, Balsa, Smilla och Bråka. Det blir väll någon av stona jag ska ha ;)


Vi hörs!


Kött fy faan, eat some more!!!

Nää jag är Stockholms vegeterian vilket = Äter bara fisk och kyckling!


Sedan senaste inlägget har Athos bitit sönder Ghost grimma i hagen, ah helldre grimman än täcket. Så Ghost lånar just nu Athos grimma för tillfället i hagen. Hoppas Athos biter sönder den mä ;)

Har joggat lite på Ghost inne i ridhuset. Han var jätte fin <3 Synd att jag inte hade så mkt tid pga lektionen med Balsa + att han gick ett hårt pass igår. Men verkligen en viss skillnad  på snutte ponken :D

Sedan var det dags för lektion på Balsa för Anette. En pigg Balsa som blev väldigt fin efter uppvärmingen. Vi hade lite lätt markarbetes övningar idag. Med travbommar på både rakt och böjt spår och sedan galoppbommar på rakt spår. Nästa vecka blir det hoppning :D

Imorgon tror jag att det blir hoppträning på Ghosten och troligtvis en ridtur på fjoords <3


Har varit två väldigt lugna dagar i rad nu, vilket kan vara skönt. Men ibland har vi lite för mycket tid att stå och snacka hahahahahaha!!! GIVAKT!!!




En tanig men ren Ghost, december 2009 ;)


P.s Andreas blev glá över blommorna <3





FFFFyyyra!!!

Hallå fan! Har precis varit inne och sett resultatet för RNRs poängjakt för 2010, Ghost och jag kom 4:a :D Värsta nöjd. Vi som bara tävlat några enstaka gånger under våren och då bara klubbtävlingar. Ett guld och tre silver tror jag att det blev för oss. Sedan några pay and jumps med både 0,5p och 1p :D

 
Sån här fick vi förra året när vi kom 6:a.


Idag på förmiddagen har vi ridit hem lite fjords från skogen, det blev en
Grålle, Bråka, Gry och Felix. Alla till hovslagaren. Sedan har Linda och
jag mockat i gamla stallet. Ridit ut på Brave men Lisa, Ingela och Linda...

Nu väntar nog lite mera stalljobb, flytta hästar och sedan ikväll blir det
lektion för Anette på Balsa. Jogga lite på Ghost ska jag också göre....




Alla Hjärtans dag fast distansförhållande, går det???

Sååklart det går. Iallafall när jag är världens bästa flickvän och att det går att beställa blommogram på nätet.

Denna bukett från Interflora kommer min kära pojkvän få av mig:



Yes sedan kommer jag ju hem den 25 och det är en helg som bara är till för oss så då ska vi ut och käka, gå på bio och ha alldeles myys <3

Det blir ett inlägg ändå...

Fast klockan är över nio och jag har fodringsvecka from imorgon :O

Idag har Rebecka och jag skött gården medan de andra var på tävling med Tamara i Visby. Jag hade gamla stallet. Släppte hästar i skritten och sånt, mocka, red Brave. Han var mycket lydigare idag än igår. Nadja red Surprise samtidigt och tyckte att han såg fin ut. Pratade lite med Anette och Nadja i stallet. Anette frågade och jag skulle köpa Brave? Jag svarade att jag VILL men att mamma inte är riktigt med på det tror jag. Men när mamma ser honom när hon kommer hit kommer hon vilja det vet jag ;) Får väll förhandla med Lisa så vi får Bono på köpet också :D

Aja sen mockade jag klart i gamla stallet innan lunch. Rebecka kom med spån och hjäpte också till. Efter lunch red vi ut på de två vita. Frost och Ghost. Och vilken skillnad att rida ut på Ghost när en cool och lugn häst som Frost är. Har nog aldrig gått så lugnt, kan vara att han var lite trött också efter veckans ridning? Men nää Frost är bra sällskap helt enkel...

Hmm? Becka och jag gjorde sedan klart gamla stallet helt och hållet, släppte in hästar i båda stallen. Tog Mazdan till skogen och fodrade där. Typiskt att affären var stängd idag för vi är sjuukt godis sugna här, tur att Linda kommer med godis imorgon <3 VI LÄÄNGTAR EFTER DIG <3

Vi åt lite mackor och sedan gjorde vi klart i ridhus stallet, tog in Ghost och Athos. Innan nattningen av hästarna så rengjorde jag Ghost borstar, hoppsadeln och ett av hans träns. Var lite skönt att pyssla lite på kvällen istället för att uggla inne.

Nu efter nattningen har jag ätit lite kakor och kollat på Solsidan...

Mmm jag har bäddat om i sängen, det bästa måste ju vara att lägga sig i rena nya lakan :D

Ghost tränings schema vecka 7

Måndag: Dressyr
Tisdag: Jogg
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Vila/uteritt
Fredag: Skritten 30min
Lördag: Vila
Söndag: Jogg/vila

och så här hade jag planerat för denna vecka (6)

Måndag: Skrittmaskin 30min :)
Tisdag: Dressyr                    :)
Onsdag: Hoppträning             :( Blev dressyrträning istället
Torsdag: Uteritt eller vila        :( Blev hoppträning istället.
Fredag: Uteritt, vila eller jogg  :)
Lördag: Jogg                          :)
Söndag: Dressyr                    :( Blev uteritt



NÄÄ nu måste jag sova, ska upp 6.00!!




Från storm till en fin dag :D

Idag har det varit sol men många minus grader :(

Lisa har varit iväg på tävling med Pippi, Rebecka följde med så det var bara jag och Emelie här fram till eftermiddagen. Så vi har jobbat med stalltjänsten i båda stallen.

Hon red Smilla när jag red Brave i ridhuset. Usch vad jobbig han var idag, slängde med huvudet och ville inte fatta vänster galopp, men efter mycket om och men så gick det till slut. Svettig häst och svettig Frida blev det...

Kollade lite på melodifestivalen men är så himla trött så gav upp! Babsans låt var ju lite kul ;)

Efter kvällsmaten idag red jag Ghost. Hade ingen större motiviation men motivationen gick upp när jag märkte att han var en trevlig och mjuk häst idag :D Jippie!!! Vi red lite tempoväxlingar i galopp och han har verkligen stärkt sig för man kan korta galoppen hur mycket som helst nu, nästan så vi skulle kunna göra en piruett för han samlar sig så fint. Sedan tycker han det är as roligt att länga galoppen super mycket, sedan tar han förhållningen utan protest och kan samla sig igen :D Überbra <3


Sen måste jag ju berätta vad Andreas har planerat haha, han vill att han och jag ska flytta till Österriket och då till Alperna. För det fanns någon reseledarutbildning som han vill gå, tydligen fanns det även en receptionist utbildning till hotell där också som han ville att jag skulle gå. Mmm jag som älskar allt som har med snö och skidor ;)

Men har kollat lite på nätet och det finns mycket stall runt omkring där i Alperna såå lite intresserad kanske jag är. Dock är problemet min lilla hund som blir 10år snart och sedan Ghosten <3


Dom har sånna där Haflingers där :D

Åhh vet inte om jag berättat om min framtida jobb, nu har hemsidan kommit upp och jag har fått mitt schema för sommaren :) Så ni som inte har körkort boka lektioner på Skärgårdens trafik skola. Jag kommer jobba där Onsdag-Fredag 9.00-18.00. Ska ju då jobba som receptionist....

Imorgon är det jag och Rebecka som sköter ställningarna här :) Vet att jag ska rida runt på Brave lite i ridhuset imorgon också, sedan får vi se vad dagen har att bjuda på, är rätt spänd på Alla hjärtans dag. Men berättar mer just på Alla hjärtans dag ;)


schschschnöööstorm!!!

Från att nästan ha varit barmark här på gården till ett blåsigt och snöigt monster väder. Är så trött på snön så jag vet inte vad!!!!


Har inte bloggat sedan i tisdags, fy på mi :O


Så vad har hänt?

Onsdag:
Fixade i gamla stallet, gjorde iordning hästar till Lisa, red fram Brave till henne. Hon skulle rida till honom lite. Berättade att man måste vara extremt tydlig med hjälperna och om han inte tar dem på engång ska man vara på honom dirkekt för att visa vägen. Rida mycket övergångar och tempoväxlingar. Rakställningen är även viktig för honom.

Red ut Balsa med Rebecka och Emelie som är här på praktik. Vi skrittade ut en lugn sväng...

På eftermiddagen red jag en dressyrlektion på Ghost för Lisa. Fick rida övergångar trav-skritt på en volt och när jag saktade av till skritt skulle jag göra en liten volt i volten för att ställa igenom honom ordentligt. Målet är att han ska bli eftergiven på inner och ta stöd av bara yttertygeln och innerskänkeln. Han behöver mera framåtdrivning av mig. Lossnade väldigt fint och galoppen gick även den bra. Men det kanske är lite sent för honom att få honom riktigt loss, han är ju ändå 14år snart. Men lite mera eftergiven och låg i formen vill jag ha honom. Lynaden måste jag ändå ha i hoppningen...

Om man ser på bilder även från ryttare som ridit honom så får jag honom iaf i en trevligare form...



Frågan är om detta verkligen är Ghost?


Juni-08

Juni-08

Augusti-08 (HEMSK sits)

Maj- 10

Torsdag:

Hade stalltjänsten i gamla stallet, vi åkte till Birgittsbacke och vaccinerade lite 3åringar. Tog hem Toppsen och Flickan. Toppsen skulle byta täcke och Flickan var svullen och halt. Sedan hände det väll inte så mycket igår egentligen.

Red Krusidull första gången i ridhuset. Har bara ridit ut på honom. Han är född 06 så han blir 5år nu till våren. Han var trevlig och pigg.

Hopptränade Ghost för Lisa medan hon hoppade Tamara. Det gick jätte bra han var förvånadsvärd lydig och jag kände mig lugn och inte alls rädd. Avslutade en liten bana med kombination och sånt på ca 70-80cm.


Fredag:

Alltså idag :D Tagit gamla stallet. Varit snökaos som sagt. Hästarna galna. Athos trasslade in sig i Ghost täcke så att Ghost drog omkull och släpade Athos en bit. Täcket är trasig, Ghost oskadad men tyvärr fick Athos lite sår och sånt :(

Ingela  har ridit på Brave lite. Tyckte hans galopp utvecklats bra osv...

Vi har släppt Felix i ridhuset så han skulle springa av sig innan han fick gå ut med de andra. 

Vänjt av lilla Heidi ifrån Trixie. Så nu har Trixie flyttat till skogen och Heidi står kvar utan sin mamma :( Men hon verkar inte lida av det direkt. Äter hö och lite sånt... 

Hoppat Krusidull, tydligen första gången han hoppat i sitt liv :D Han var duktig, vägrade engång på muren men när han fick följa efter farbror Frost hoppade han fint över. Avslutade en liten bana på ca 50cm, WOW!!!

Ikväll blir det Let's Dance mitt godis tog precis slut, men det var gott så länge det varade!!!!

Ghost vilar idag. OM men bara om det allt förmådan är fint väder imorgon så blir det nog en uteritt, jippie ;D



Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Någonting så enkelt som ett gott skratt :D

Nej men att bli riktigt glad kan göra en skit dag till en bättre dag :D Att bara få se någonting kul och skratta åt det eller tänka tillbaka på någonting hel tokigt man kan le åt :D

Även ett fint sms från min pojkvän kan även få mig att må bättre <3


3 hästar senare...

sitter jag här på mitt rum och väntar på att duschen ska bli ledig :)

Jag berättade ju på lunchen att jag ridit Brave innan och trodde att jag skulle bli sen ikväll när jag skulle rida Ghost efter lektionen. Men hade tur så red ett dressyrpass på Ghost innan lektionen för Anette :D

Red ju då i ridhuset, han var stel och jobbig till en början, ville inte gå framåt. Fick galoppera lite och göra tempoväxlingar där. Hjälpte rätt mycket. Kom ner rätt bra i sadeln idag, red mycket utan stigläder. Kommer ha träningsverk imorgon kan jag lova ;)

På slutet blev han jätte snygg, gjorde lite sidförande i snettigenom och sånt. Jätte fin i både trav och galoppen.

Sen var det dags för Balsa att gå med mig på lektionen. Hon var pigg, framåt och väldigt lyhörd och mjuk. Kan säga att jag bara åkte häst för hon var så lätt!!! En bra nervarvning efter ett lite svettigare pass med Ghosten.

Imorgon väntar en ev. dressyrlektion för mig och Ghost för Lisa. Då hopplektionerna ev. blir fulla och jag frågade om hon ville hjälpa mig lite. Men vi ska ta hoppningen på torsdag istället så lite hård träning för Ghost denna vecka :D


Nä nu ska jag duscha sedan blir de nog att krypa ner och sova, är jätte trötter... <3

Vad ska jag göra då?

Linda och da praktikanter åkte precis till svartdala för verkning av lite hästar där. Så vet inte riktigt vad jag ska hitta på för tråkigt när de faktist måste jobba på sin rast och jag kan sitta här och blogga ;)

På förmiddagen har jag och Emelie haft gamla stallet vi har gjort iordning hästar för ridning, mockat och allt sånt :) Har även ridit på en väldigt spänd Brave, blåser värsta stormen idag så de bara smällde i ridhuset, skiit jobbigt kan man säga!

Nu väntar lite hästar att få komma hem inför lektionerna som börjar ikväll. Kommer komma in sent ikväll för ska rida Ghost efter, om jag inte hinner innan. Hoppas!


Nää nu ska jag torka av badrums golvet, det har blivit översvämning....

Dag 22 - Det här upprör mig

Oj det finns mycket som upprör lilla mig :O haha

Det kan vara allt ifrån att min planering av dagen bryts eller liknande. Jag kan faktist inte sätta ord på när exakt jag blir upprörd det är lite från dag till dag. Jag kan bli upprörd över mycket  kan jag nog erkänna...


Måndag!

HEJ!

Dagen har gått lugnt framåt. På morgonen hade jag en av våra praktikaner Emelie med mig och visade runt lite och vi hade stalltjänsten i gamla stallet. När allting var klart där så red vi lite fjordingar. Jag red Balsa. Hade tyvärr inte så mycket tid så blev inte ett ordentligt pass men kände lite på gångarterna och sånt!

Efter lunchen red jag Brave när Ingela red BB. Vi synkade inte alls idag kändes de som men efter första galoppen blev det bättre. Hade inte lång tid med honom heller tyvärr :( För vi var tvugna att tömma spånhuset för det kommer nytt spån imorgon (tror jag?)

Sedan krattade vi runt stallet och hagarna, mycket höspill kan jag lova :O

Ja sedan fick Ghost gå i skritten medan jag mockade och packade påsar till honom. Han såg inte nöjd ut men det är bra att bara skritta så han får härda 30min...

När han var klar, tog vi in hästar i nya stallet, åkte och fodra i skogshagen sedan äta mellis.

Efter middagen följde jag med Linda ut i stallet när hon skulle rida Athos tog mig tid att göra rent dressyrsadeln och  ääntligen byta stigläder (som jag köpte innan jag åkte hit) sedan torkade jag av mina vanliga ridstövlar som jag inte användt så mycket under vintern nu när jag haft mina treadstone, men dom börjar bli för varma nu :O Men iallafall mina mountain horse börjar se RIKTIGT använda nu, på vissa ställen finns inget läder kvar bara avskaft och fult. Så det blir nya stövlar till sommaren :) Hoppas dom håller de resterande månaderna här!


Ska nog sattsa på dem här även dom från Treadstone




Ghost tränings schema vecka 6

Måndag: Skrittmaskin 30min
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt eller vila
Fredag: Uteritt, vila eller jogg
Lördag: Jogg
Söndag: Dressyr

och så här såg de ut förra veckan....


Måndag: Dressyr      
:)
Tisdag: Jogg             :)
Onsdag: Vila             :)
Torsdag: Bommar     :)
Fredag: Skrittmaskinen 30min   :)
Lördag: uteritt alt jogg             :) blev jogg
Söndag: uteritt alt jogg            :) blev uteritt


Kär i denna lille ponny <3


Dag 21- Ett annat ögonblick

Åhh det är ju väll så svårt att komma på sånna här grejer. Egentligen är väll mitt liv full av ögonblick som är intresanta, fina osv... osv...

Men jag får väll berätta om min sista tävling på C-ponnyn Bugsy. Det var KM 2088, Bugsy hade varit halt på ett framben någon vecka innan pga strålröta eller något liknande, vi var iaf in med honom till ATG-kliniken med honom för utredning för detta och fick massa grejer att peta in i strålen och sånt :D

Han behövde iallafall denna tuss i strålen för att inte ha ont när han gick. 

Vi hade hoppat en 60cm som förklass och allt hade gått bra :D Vi var iallafall felfria. Sedan var det dags för KM klassen. Jag bad mamma att kolla i hoven om tussen satt kvar i hoven och det gjorde den sa hon...

Vi gick in och jag skulle hoppa fram på ett valfritt hinder. Valde oxern med plank, han vägra och vägra och vägra och vägra. Typiskt Bugsy att vägra. Jag trodde jag skulle dö och tänkte vi kommer aldrig komma över men jag fick någon sorts snilleblixt och böt hinder till ett vanligt räcke med bommar som stod mot utgången och vi flög över och fick startsignal :)

Första hindret klarade vi, 21m till andra och det klarade vi också. Nu fick det bära eller brista nu var det oxern vi vägrat på under framhoppningen. Och han hoppade då vet jag att visste att vi skulle klara hela banan. Vi kom till omhoppning och Bugsy var världens bästa omhoppare. Vi slutade på en 2:a plats av C-ponnysarna  <3

Efter tävlingen såg jag att Bugsy tappat tussen och berättade mamma att tussen redan åkt ur hoven innan start :D


Så vår sista tävling tillsammans blev en lyckad sådan kan man säga och Bugsy sattsade verkligen allt när det gällde <3 Saknar den lille ponnyn :D <3


  

Sunday!

Det har varit ett soligt Gotland idag, vilket är rätt så nice!

Har påtat lite i nya stallet på morgonen med stalltjänsten :) Red Balsa en sväng i ridhuset vilket var en hit, hon har verkligen DET dock är hennes högergalopp inte jätte rolig men det går.

Har kollat lite i papprerna för hur lektionshästarna ska fördelas och jag ska ha henne vilket gör mig lycklig :D

Efter lunch red Linda och jag ut på en spännande skritt tur med våra grabs. Kom inte så långt pga djup snö och isgata. Så det blev tyvärr mest asfalt, vilket inte är så bra att gå på när hästarna är broddade, blir liksom fel belastning :(

På vägen hem kom det en bil bakifrån som Athos reagerade på och de triggade Ghost så vi höll på att åka ner i diktet men annars vare väll rätt lugnt :D

När vi kom tillbaka var de dags för mig och Linda att ta tag i vårat badrum :O Blenda hade varit där uppe och var inte glad över det hahahahahahahhahahahahaha, riktiga skit grisar!!!!! Men nu är det fint igen :D Försöka hålla det så här nu ;)

Nya praktikaner har kommit Rebecca och Emelie, Rebecca är Lindas kompis och hon har varit här förut. Se vad vi kan hitta på för arbetsuppgifter till dem, hehe...  

PÖZZ <3


Ghost <3


LLLööördag!

Vilken dag det varit, jätte regningt och trist, nu på kvällen blåste det även upp värsta stormen. Linda och jag hade disco i ridhuset när vi red med våra grabbar där inne för att inte höra fläkten eller vare är som verkligen mullrar när vinden tar i ordentligt :S

Har varit inne i Visby med Lisa och Blenda för lite mätning av ponny, i och med de nya reglerna får man ju inte mäta hemme längre utan på vissa "mätställen" vi var på den nerlagda ATG kliniken i Visby dåra. Vi hade med oss fyra åringarna Belzebub och Prillan och sex åringen Trinity och alla klarade sig precis som ponnysar :D Dock var de lite pirrigt när de mätte Trin för de fick stå länge och dividera men slutligen blev hon 148.0cm BB blev 147.0cm och Prillan 147.5cm (som GHOST)

Imorgon hoppas vi på bättre väder för Linda och jag vill ut och rida i skogen med våra graaabs <3 

 

Dag 20 - Den här månaden

Den här månaden hoppas jag går snabbt, vadå den har ju bara 28 dagar :D Jag ska åka hem sista helgen nu i februari och umgås med min älskade pojkvän <3

Sedan vet jag inte mera vad som bjuds, Linda åker bort nästa helg, sedan blir det steg 2 på ULKEN helgen efter det. Men jag hoppas att fjordinglektionerna drar igång på RIKTIGT! att Ghost och jag utvecklas ännu lite mera i både hoppning och dressyr och att Brave och jag kanske kan komma igång lite bättre :D

 

Dag 19 - Det här ångrar jag

Det finns så mycket man ångrar här i livet. Det tycker nog alla. Ibland ångrar jag att jag inte valde till psykologi B men det är en sån liten sak och den kursen har jag möjlighet att läsa på högskola.

Men någonting jag ångrar det är att jag inte redan första gången jag kände att jag inte kom någonstanns med Ghost sökte hjälp direkt. Då skulle vi ha klarat av att hoppa div 2, vi skulle kunnat starta en LA dressyr och jag skulle sattit ett högre betyg i ridningen. Men man blir hemmablind och tror att sin tränare man ridit för länge har rätt.

Men det finns inget ont som inte drar nått gott med sig. Jag är verkligen glad att jag t.ex. tog chansen att ta denna praktikplats och inte sitta hemme och glo hela dagarna och hoppas på ett mirakel, om jag inte tagit detta så vet jag att jag skulle ångra mig något så otrooligt!!! 

Vad som händer hära :D

Har varit sjuukt dålig på att berätta vad som händer här denna vecka, så nu när jag har lite tid över ska jag försöka skriva ner lite vad vi gjort :D

I tisdags var det väääldigt mycket, ta hem hästar-ut med hästar- ta hem nya hästar för hovslagaren var här. Så på morgonen åkte Linda och jag med Blenda och hämtade hem vår fjordinghingst Hugo och hans sällskap Kummin en bit bort från gården, dom går på lösdrift där i ett rätt skyddat område :D Sedan medan hovslagaren tog dem åkte vi och hämtade hem Mirk och Mirja från Svartdala. De skulle verkas och klippas manar på alla dem, även borsta av lite hårtussar då de börjat fälla (vår :D )

När Mirja och Mirk var hemma, hämtade vi hem nästa gäng från skogen Balsa, Knutte, Bus, Magne och Max. Balsa och Max skulle skos medan de andra bara verkas, även några manar klipptes.

Under eftermiddagen var jobbet att få ut alla hästar igen :D Fast Mirk och Mirja fick stanna hemma över natten för de skulle prova sova i olika boxar (Mirk är Mirjas föl) och det gick strålande. Mirk var as cool <3

Juste fick en "ny" projekt häst Balsa då Gry inte är van att ridas så här behöver hon lite pauser då och då. Så kommer väll byta av dom två lite då och då...

Red Ghost på tisdags kvällen. Galopperade runt och hade lite sitsövningar för mig själv. Brave gick i skitten på dagen.

Onsdagen kändes väldigt lung efter tisdagens "vara jour hela tiden" Kände lite på Balsas gångarter, vilken skillnad på kunskap det är på Balsa och Gry och tempot ska vi inte tala om. Balsa är en riktig krutgumma :D

På eftermiddagen kom Lindas och min hovslagare. Ghost vilade denna dag och Brave gick en uteritt med Sara på dagen :)

Igår  (torsdag) var det mest stalljobb bara. Hoppade lite med Balsa för Lisa på förmiddagen. Balsa var riktigt kunnig och böt galopp över hindrerna och sånt. Hon var lite som Ghost är att hoppa och verkligen laddade ordentligt mot hindrerna några gånger :D Fjords kan!!!

Linda, jag och Maria åkte och handlade godis efter vi fodrat skogen. Brave hade även denna dag gått en uteritt med Maria på ryggen :)

På kvällen hade jag planerat att rida med bommar på Ghost och eftersom det stod hinder framme från dagen så hoppade vi några små språng. Hade vattenmattan framme och han bjöd väldigt fint på den ( det är jag som tycker den är lite läskigt) sista språnget för kvällen kändes himla bra och nu längtar jag till nästa veckas hoppträning :D

Idag (fredag) på morgonen red jag Brave när Lisa och Ingela red de små fyra åringarna BB och Prillan :) Det var typ storm ute och den som reagerade mest var ju såklart Brave så vi hann med att skena lite. Han var rolig att rida efter han blivit lite upprörd han fick en mer pampigare trav med lite spänst i (typ som Ghost trav när han stylar) Linda filmade faktist så hoppas filmen ska komma upp snart :D Be prepeard??? stavning?????

Sedan red jag nästa pampiga häst, Balsa. Shit hennes högergalopp var ur häftig idag verkligen pampig och stor. Det kändes som vi skulle kunnat hoppa vääldigt höga hinder idag!!!

Efter insläpp så skulle Lisa böja lite på Felix ben då han varit halt och stått på boxvila nu över en vecka. Ledde ner honom till ridhuset från nya stallet med kedja och han var lugn. Direkt när jag kom i ridhuset reste han sig jag fick en smäll på armen tappade balansen föll i marken och tappade honom. Han sprang till nya stallet. Lisa lät honom springa lös i ridhuset innan hon skulle böja honom så han inte skulle döda någon när man sprang med honom. Så även den lataste fjordingen kan bli högexplosiv av boxvila, värt att tänka på.... Jag skadade mig dock inte, blev bara lite chockad att han exploderade så där!!!

Ghost gick i skrittmaskinen i 30min efter lunch, hoppas på sool imorgon så vi kan rida uuutt!!!!


Kommer ni ihåg Balsa? Hade henne som projekt även i september :D
hon är fortfarande lika fet!!!



Dag 18 - Min favorit födelsedag

Alltså alla mina födelsedagar har alltid varit bra under min uppväxt och nu när jag börjar bli gammal, buhu :'(. Det är ingen som utmärker sig särskilt speciellt. Jag har alltid fått saker jag önskar och fina bra att ha grejer.

Men en födelsedag jag kanske ler mest när jag tänker på är min 17års dag. Det var då Andreas kramade mig grattis helt spontant. Sedan kan jag ju inte klaga på min 17års fest. 21 november 2008!!!


 






Dag 17 - Mitt favorit minne

Jag har väldigt många minnen som tillhör favoriterna, men eftersom denna blogg egentligen ska vara hästrelaterad tänkte jag berätta om ett väldigt fint minne jag har.

Det måste varit 2003 jag hade en B-ponny vid namn Albin, som jag egentligen var alldeles för stor för. Men vi lånade honom iallafall i ungefär 10månader. Under tiden jag hade Albin letade vi en snäll och större ponny till mig, för jag hade förutom Albin en ponny som hette Cregan men som var alldeles för grön för mig så honom hade vi utlånad den tiden jag hade Albin...

Men så får mamma på något sätt reda på att vår hovslagare Uffe. Hade en gammal märr vid namn Windy till salu för ett billigt pris. Vi åkte dit en storming oktoberkväll. Det var mörkt. När vi kom till Uffes stall stod de en vit, rätt skranglig vit ponny med de finaste ögonen. Jag får borsta och sadla, tränsa denna fina ponny och fick rida henne på gårdplanen. Jag minns att hennes skritt kändes flygande. Jag ville ha henne.

Mamma tyckte då inte det, eftersom jag skulle få tillbaka Cregan. Hon försökte hota mig med att sälja Cregan men jag ville ju ha båda (men helst Windy)

En dag när mamma hämtade mig i skolan sa hon att de fanns en överaskning hemma  :D åhh tänkte jag en ny hund eller kanske någon kul present till familjen. Jag klev ur bilen och där bland alla våra andra hästar stod hon min fina Gentle Wind. Jag fick tårar i ögonen och vart jätte glad :D

Windy och jag hade väldigt många fina år tillsammans och hon lärde mig grunderna till min ridning <3 Vi var tvugna att ta bort Windy hösten 2007 pga kronisk bronkit, RIP <3


Dag 16 - Min första kyss

Är det sånt man lägger på minnet ellej?


Nej jag tänker inte berätta om den.. Däremot kan jag ju berätta om min och Andreas första kyss. För den är väldigt rolig och speciell att prata om ;) nähähä


Det var den 2 december 2008, det var en tisdag och jag satt där i rummet vi hade skåpen på Engy och läste någonting. Plötsligt kommer Andreas in och hämtar någonting. Våra blickar möts och han kommer fram och kysser mig :O hahahahahaha!!! Sen gick han och jag satt kvar som ett fån. Sedan minns jag att Josse kom in och ba kolla på mig och ba fråga "hur äre?" Jag ba Andreas kysste mig precis och hon ba va?....

3 dagar senare blir vi tillsammans :D


RSS 2.0