Dagarna rullar på!

Dagarna rullar på här på Gotland.

Idag har hovslagaren varit här så har varit mycket jobb med att flytta hästar från hagar och till hagar. Vi har även ströat upp lite boxar i nya stallet.

Har ridit Laika idag och de gick bra, hittade knapparna mycket fortare än förra gången <3 Gillar henne jätte mycket, synd att hon är sto bara annars skulle hon få följa med hem!

Innan middagen red jag Ghost på ridbanan och efter middagen städade jag lite i sadelkammaren och gjorde iordning hans hoppsadel. Hoppträning imorgon om jag vågar :P haha!!!

Igår flyttade vi också lite hästar hitan och ditan. Red ut Britney med Lisa och Surprice! Jobbade Ghost på ridbanan lite!

I söndags
Red jag och Lisa ut på Myran och Pippi. Sedan red jag fram Suprice till Lisa och Lisa red fram Brave till mig. Hämtade en fjordning Turbo från hagen för han skulle flytta. Red även på Ghost under kvällen i ridhuset!!!

Nu är de fångarna på fortet så byebye :D <3<3<3

Nu kör vi på!!!

Några dagar sedan jag bloggade så tycker att de var dags nu!

Sitter just nu och klipper film från tävlingen igår och kvalitebedömningen idag. Shit vilka fina hästar vi har här på Gotland :D



FREDAG:

Lisa och Myran vann dressyren igår. Kommer inte ihåg vad Lisas program men de var slutor och byten och bakdelsvändningar i programet så de var väll typ som ett medelsvårt program :D

Akilles och Ingela kom 2:a i sin klass. FEI's inledande program för 5åriga hästar.

Jag skrittade ut på Brave igår. Första gången jag red honom. Han var perfekt storlek. Inte för stor som jag tycker Britney är och inte så liten som Ghost. Ghost känns typ som en liten B-ponny efter man ridit Lisas stoora hästar.


LÖRDAG:

Har varit på kvalitebedömning idag med 4åriga c-ponnyn Tamara. Hon var fin och fick mycket beröm i hoppningen.

Jag har även ridit lille Ghost idag. Vi red på ridbanan och hoppade några pyttesprång. Han fick en jäkla fart för åringarna sprang och lekte bakom en kulle. Sedan tyckte han lite hinder med tunnor under var läskigt. Men han böt galoppfint och jag bara skratta för han var jätte fin. Imorgon ska han ev bli lekfarbror åt våra 3åringar.

Imorgon kommer nya praktikanter hit de är lite tomt här tycker jag...



Akilles på framridning.



Tamara idag, hennes svans försvann ur bild :O!!!

Sjukstuga här på Sindarve!

Snorksnork hör man vid matbordet här på gården :O De flesta verkar ha drabbats av en höst förskylning. Jag har haft feber 2nätter i rad nu. Igår var jag helt matt och gjorde typ ingenting ansträngande utan mest åkte fjording till olika hagar här i Garda. 7st blev de totalt :D

Inatt har jag också haft feber och Lisa har haft svårt att andas så vi har gjort så lite som möjligt. Jag mockade lite och spånade upp lite boxar. Red Laika för Ingela. Sedan efter lunch gick vi båda och la oss fram till kvälls fodringen. Nu på kvällen har jag varit rätt pigg och ridit igenom Ghost lite.



Ponnyn är här!

Åh min söta lille ponnyponke kom inatt :D Och han hade även lite presenter med sig. Massa badlakan, godis och veckorevyn :D



Vänd på skallen, men se vilka snälla ridelever jag har hemma <3

Idag tycker jag dagen har gott sakta, kan bero på att jag var uppe väldigt länge inatt och sen när jag gick och la mig kunde jag inte somna ändå...

Vi har fikat rätt mycket också så tiden har bara runnit iväg så de blev ett sent avslut idag också kändes de som :D Har ridit ut 2hästar idag. Laika och Britney, sedan red jag Karamell på banan. Jag har även ridit min underbara ponny.

Red Ghost vääldigt kravlöst, typ mysred <3. Men han var fin och bjöd på ändå. När jag skritttade av honom visade jag gården. Hästen är rädd för traktorer som står still ;)

Nu har jag precis duschat och äter godis Lamis och Michelle skickat med till mig.

I veckorevyn fick man med massa tuggummin som smakar skit gott. Först är de hallonsmak och sedan shiftar de över och blir mint :D

Förutom ridit 4hästar idag har jag även ledtränat en 3åring (Triss). Vi gick i vattenpölar och över små hinder :D 

Puss och fnatt!!!


Väntar på min pusse ponny <3

Ghost gick på fint på transporten och han anländer typ 00.00 inatt :D Så jag sitter och vakar, tyyp <3

Så vad gör jag nu för att inte somna:

1. Har fixat manikyr på mina naglar, som såg förjävliga ut, nu ser de iaf anständiga ut.

2. Sitter och irriterar mig över bilder och statusar på facebook. Bla från en brud jag älskar
att irritera mig på. Jag säger bara. Trevliga bimbo utan fett, följ mitt råd och ät dig mätt. Istället
för din jävla naturdiet :O:O:O:O

3. Irriterar mig även på Kenza och hennes jävla biff till pojkvän att de varit ute nästan där jag bott
och plockat blåbär!!! Asså vafan är grejen?




Ignorera den jävla höger skänkeln!

Söndag

Har varit här en vecka nu och rutinerna är inprintade i huvudet nu typ. Det är inte heller så jobbigt att gå upp tidigt heller och jag saknar inte "hemma" längre. De är kvällarna som är värst när man är själv uppe på rummet. Är ju liksom van att ha sällskap i sängen och allt sådant. Men snart glömmer jag väll bort de också.

Man äter de man bjuds på, har inte ens tänkt säga att jag är vegetarian de är bara äta och vara glad. När det är matdags är man ändå så hungrig så man funderar inte över vad de är för djur som ligger på tallriken heller.

Idag har man inte jobbat så mycket utan haft ledigt nästan. Tagit hand och ridit Karamell, mockat hennes lilla fålla hon går i nu. Hon ska bli smal nu när hon kommer ridas mycket så hon går i en liten rasthage typ :D

Idag red jag henne på ridbanan. Red 20 intensiva minuter i alla gångarter. Hoppade en upphöjdbom några gånger i trav, de var skoj :)

Har även gjort iordning en box till Ghost. Ströade den och skrubbade krubba och vattenkopp så se om killen blir nöjd <3 Har tom lagt in hö och kraft så jag slipper hålla på med de i natt när han kommer!!! Hoppas resan i lastbilen går bra nu. Håll tummarna allihopa, vill verkligen ha honom hit.

Har även skrittat fram en häst (Laika) till Lisa. Sedan har alla fem 3åringar fått prova på skrittmaskinen igen :D Ska vänja Ghost att gå i den så fort som möjligt...




Tillbaka!

Hejhej!

Sitter i mitt rätt mysiga rum här på Gotland! Har ätit lite middag och funderar starkt på att ta en daim men vet inte om jag orkar. Drack 2koppar kaffe och kaffe mättar! Men daim är gott och vem säger inte nej till en daim?


Idag har vi löshoppat 9hästar :O Jag var med när vi löshoppade 2 :) Pella och lille Prillan. Har ridit min projekt häst Karamell som jag ska rida till nu under hästen. Hon ska vara en ridbar lektionhäst efter jul. Idag red jag kanske 15min på banan i alla gångarter och sedan skrittade vi ut kanske 20min.

Igår red jag henne för Jossan som jobbar här men snart ska sticka till Hippologen på Strömsholm, Hon har typ fått tagit hand om mig nu i veckan så jag ska hitta rätt och sånt :D

Karamell är rätt rolig att rida. Hon är ju fjording och sto så hon har lite egna ideer och mat är gott tycker hon!

Idag har jag även skrittat fram Akilles till Ingela som är hippolog och jobbar här. De tränar till någon dressyrtävling som är nästa lördag tror jag? Igår skrittade jag ut honom och han var riktigt trevlig att rida ut på :D

I dagarna har jag även ridit Betty en tillridnings ponny Lisa har. Hon är maxad D-ponny och super rolig att rida. I torsdags red jag ut på henne med Jossan. Vi travade och skrittade. Hon var lite spänd i början men slappnade av allt eftersom. 

Igår red jag Betty i ridhuset och de kändes verkligen bra. Fick jätte bra bjudning i alla gångarter och Lisa sa ingenting om vad jag skulle tänka på så de såg nog antagligen bra ut :D 

I torsdags red jag även Britney på ridbanan. Fick lite tips av Lisa och så. Lisa red henne även innan jag skulle rida så fick en lösgjord häst :D Idag gick Britney i skrittmaskinen.

Ja de var väll allt :D

Imorgon åker min snutte gubbe Ghost från fastlandet hit så han kommer på måndag morgon, tidigt!!!



Saknat mig?

Jag lever! Men dagarna går så fort så man orkar inte sätta sig och blogga om kvällarna :O Men ikväll ska jag försöka hinna med ngt inlägg :D


Saknar dig <3


Kram Frida

Vad jag undviker när jag är här!

1. Jag undviker att läsa bloggar där jag vet bloggaren ofta skriver om sin pojkvän och liknande. Så Blondinbella och Kenzas blogg får fetting dissen av mig just nu! Jag blir typ arg och irriterad när jag läser om folks perfekta förhållanden :S Så sitter man här på Gotland och vet att man lämnat pojkvännen hemma fast jag blivit erbjuden jobb "hemma".

2. Undviker att läsa statusar på facebook som innehåller hjärtan eller ordet älskling. Även logginlägg som skrivs par emellan... Ja samma reaktion som ovan typ!

Haha 2saker jag undviker? Kändes  som jag skulle få till en hel lista!


Full rulle här på Sindarve

Hallåhej!

Idag har de varit fullt ös här :) Nejdå rätt lugnt ändå.

Idag på morgonen flyttade vi 2åringarna  från igår till en hage med 1åringar lite längre bort. Igår tog de lång tid att gå hem med dom för att de var rädda för får och liknande längst vägen. Idag tog de lång tid för de stackars små var jätte ömma i sina små hovar efter hovslagaren igår.

När vi sedan kom hem så red vi ett pass i ridhuset och jag fick Britney  idag igen. Fick en helt annan sett att se henne idag. Hon var jätte fin. Men hon provade ju såklart att stoppa i början men idag hade jag spö så hon blev chokad. Fick order att vara vääldigt tydlig vad jag ville när jag red och de gick bra tyckte jag. Kunde reglera tempo och sånt. Dock ingen galopp idag, kanske får prova på de imorgon, vem vet?

Efter ridningen hade vi lite fika. Mockade hagar  och satt in lite hästar i skrittmaskinen . Tog in alla treåringar som är 5st, 3st ponnysar och 2halvblod. Transport tränade alla. De gick bra ingen dummade sig. Förutom Prillan jag hade hon vägrade backa ur transporten så fick verkligen visa vad jag ville.

Vi longerade 3åringarna och Lisa hängde på ponnysarna. Vi mätte halvbloden. Den ena var 167cm och den andra 166cm. Stora killar de där :O

Sedan så sopade jag av i stallet och vid 16 slutade jag. Fast följde med Lisa på "banhoppningsträning" så har inte varit hemma ikväll. Utan kom hem för ca 1timme sedan. Har ätit lite kvällsmat och duschat. Väntar på att min älskling ska ringa <3

Idag har jag längtat hem jätte mycket. 3:e dagen, 3:e veckan och 3:e månaden ska vara värst tydligen. Bita ihop och never give up!!!





Från öland. Jag ser gravid ut i den dära tröjan :O


Ibland fastnar jag inte på bild :(


Hjärtat och jag <3 Haha kameran fick sättas på en stock över vattnet :O


Morgondagen

Efter vår middag hade vi möte med Lisa vad som skulle hända imorgon förmiddag när inte hon är på gården.

Vi ska lastträna lite hästar, flytta 2åringarna vi hämtade idag till en ny flock med 1åringar. Jag ska rida Britney igen och sedan skulle vi ta lunch.

Imorgon börjar sista ridlägret också och håller på fram till söndag tror jag. Så de lär bli lite fjordingar som ska hämtas från skogen också imorgon. Saknat lille Karamell <3

Just nu laddar jag lite bilder från kameran. Har ändå ingenting att göra, känns lite beiget och gå och lägga sig innan åtta? De lär ju bli ändring med de sen när Ghost är här får då kommer jag ju rida den här tiden nu på kvällen...


Asså bilderna går sjukt långsamt att ladda upp till datorn så orkar inte vänta så jag publicerar de här inlägget nu istället :D

Måndag 16augusti

Slutade vid 16.30 så har inprinsipt slutat precis. Har jobbat sedan 8, så man känner i kroppen att man rört på sig hela dagen. Hade lunch vid 12 så då samlade man lite energi iallafall.

Började dagen med att försova mig :O haha fast de var ingen fara. Sedan ut i stallet, hämtade 2ston med föl. Stona skulle vetrinären kolla på om de var dräktiga och de var det båda 2.

Sedan åkte vi till en annan gård för vi skulle hämta hem 3 tvååringar från sommarbete. Vi fick endast in 1 i transporten dom andra vägrade så S och J fick gå med dem. Så jag och L åkte hem och lämnade henne. Sedan hämtade vi in 4 andra ston som skulle ridas.

Efter en stund åkte vi och möte S och J och böt av med dem och gick sista biten med de andra 2åringarna.
2åringarna var lite rädda för trafiken och fåren längst vägen men de var ändå en rätt smärtfri promenad.

När vi kom tillbaka så red vi. Jag red ett stort sto som hette Britney och hon lurade skiten ur mig. Efter ett tag när jag skrittat och skulle trava så bara stanna och hon bara stod där och gjorde ingenting. Hon såg jätte dum ut. Men sedan fick jag låna S spö och då gick hon på framåt.

Hon hade en väldigt fin trav och var rätt duktig på att växla i tempot. Blev helt slut av att rida för man fick verkligen driva hela tiden.

Sedan hade vi lite lunch och kaffe men blev avbruten av att hovslagaren kom så vi fick springa ut. Han verkade 
2åringarna vi hämtat ner.

Sen nu på slutet har vi ledtränat några 3åringar. Transport tränat 2åringarna eftersom inte dom ville gå in i transporten imorse. Avslutade med att sopa av gamla stallet.


Nu väntar jag på lite middag och efter middagen ska jag nog bara ut och kolla och fylla vatten innan jag ska duscha och gå och lägga mig och kolla på någon film på datorn tänkte jag :D

Ha det bra!!!

Destination Gotland

Dåligt bloggande från min sida, jag vet jag vet...

Men det har varit så mycket med all packning, flytten och alla dessa människor som vill säga hejdå<3

Igår var en tårig dag :( Först säga hejdå till Oscar och senare på kvällen även till Andreas <3

Nu sitter jag här i mitt rum på Gotland, frukost 7.30 imorgon och sedan väntar nog massor av jobb :D Ska bli galet roligt och intressant. Mamma och pappa åkte för ett tag sedan och de var också lite ledsamt ;(

Människorna här iallafall jätte trevliga och jag tror inte att jag kommer få en lugn stund men vafan man lever bara ändå och häst är ju ändå bäst :D




Hästar i mitt liv



SÖSTHOLM BUGSY
7april 1996 - 5augusti 2008




Bugsy är den ponny som alltid kommer ligga mig närmast om hjärtat. Han var dryga 140cm hög och hoppade hinder som en gud. Han bevisade för mig att hästar har precis som människor bra och dåliga dagar. När Bugsy hade en dålig dag hoppade han inte ett hinder, gick inte ett steg framåt och vägrade lämna hagen. Ibland kunde man övertala den lille ponnyn att iallafall komma ut på en skritt tur. Men de var han som bestämde.

Bugsy hade ett fantastikt travsteg och bakbens aktivitet. Han var en stor muskelbit sa kiropraktorn. För muskler var de han hade. Jag fick Bugsy när jag var 14år, dagen efter jag slutade 8:an. Första gången jag red honom skenade han med mig på Uffe och Carinas (dom vi köpte honom av) stora 100x60bana. Men jag blev ändå charmad av hans stora ögon och sättet han rörde sig på. Vi tog hem honom samma dag vi provred hade honom på prov under helgen som var. Åkte till min tränare och hon sa honom ska ni ha. Dock var de en häst jag skulle få jobba mycket galopp med då hans galopp var väldigt springig och obalanserad. Vi löshoppade och han hade en otrolig känsla för hinder. Han var väldigt shysst att hoppa även när jag satt på hans rygg. Jag var en rätt rädd liten person på den tiden och han var trygg och snäll.

Om det var någonting som vi reagerade på var hans hjulbens ställning på bakbenen. Han var otroligt hjulbent, vetrinären som besiktade honom visste dock inte hur de skulle visa sig senare. Nu vet vi...

Efter ungefär ett halvår av tävlandes och tränandes. Både i terräng och på bana. Började Bugsy helt oprovocerat vägra hoppa på träningarna. Vi tänkte inte så mkt på de han kanske började testa mig nu, som vilken annan häst som helst gör. Ibland hoppade han och var glad och bockade och alla var glada på träningarna. Andra veckor gick han inte ens framåt. På en dressyrträning några månader efter han börjat vägra ordentligt på hoppningen vägrade han gå i hörn, de var som han var livrädd för hörnen. Dagen efter var han helt normal.

En häst som har gått bra i hoppning och dressyr och helt plötsligt stoppar har ont. Så vi kontaktade en 
kiropraktor. Bugsys bäcken var rejält låst. Hon trodde att de var hans hjulbenhet som orsakade detta att han liksom belastade bäckenet fel och de låste sig om vartannat. Vi fick en rehabliterings schema som skulle få ihop bakbenen till normal benställning.

Med studs, ridning på raktspår, ridning i kuperad terräng, ryggningar upp för backar och drag i svansen släppte låsningarna mer och mer... Kiropraktorn kom och kände på honom var 8:e vecka. 

Vi började hoppa lite smått och hästen var som ny vi tävlade lite hoppningar och allt gick hur bra som helst. Till våren 2008. Då var han plötsligt halt på vänster fram. Vi var inne till ATG täby, bedövade. Skrittade igång han blev bra igen, tävlade lite. Kiropraktorn kände lite och allt var frid och fröjd.

Han blev halt på högerbak. Senare på vänster bak, han blev ännu lite senare halt på vänster fram. Nu var han halt på 3ben. Han fick vila och hans bakben blev bredare och bredare. Tillslut var han hjulbent igen eftersom han inte fick upprätt hålla sin rehablitering. Vi åkte in till ATG han fick specialskor och hittan och dittan. Men eftersom han var halt på 3ben överansträngde han de sista ben han hade att luta sig på. Så självklart blev han halt där också.

Bugsy blev utdömd sommaren 2008 han fick leva sommaren ut och åt smärtstillande hela den tiden och fick gå och äta gott gräs och pussas med mig <3

Jag saknar fortfarande hans stora varma ögon och hans fina personlighet.





  
 


 


Usch då!

Hejhej!

Gick upp väldigt tidigt och var redan försenad. Så blev inte mycket frukost eller vätska på morgonen. Åkte ner till stallet och kände mig lite hängig men tänkte när jag kommer upp på hästryggen kommer jag piggna till. Kände mig lite snurrig under framridningen och hade liksom ingen muskelstyrka.

Blev anfådd väldigt snabbt och kunde inte kontrollera mina andetag. Jag brukar inte bli anfådd på framridningen utan endast om man hoppar en snabb och lång bana så tyckte de kändes jätte konstigt. Hoppade lite. Ghost var stark och jag hade ingen styrka att hålla in honom. Kände mig svimfärdig och illa mående och fick avbryta lektionen :(

Tråkigt men man ska inte utmana ödet. Verkligen synd eftersom de här är sista hoppningen innan Gotland. Förhoppningsvis så kommer den här känslan släppas snart. Har druckigt lite festis och vatten och även ätit äpple.

Snart ska jag och goiga Oscar åka ner till stallet igen och träffa Michelle och Lamis. De ska rida Ghost lite och vi ska även fika lite gottigt :D


Hästar på Sindarve

Sveriges sämsta bloggare, jag vet :D

Jag har verkligen inte varit duktig på att blogga den senaste tiden. Men ska försöka göra en liten snabb uppdatering.

Måndag:
Åkte ekerö linjen med mammas familj och Andreas :D Åt god buffe, drack slush, handlade i taxfreen. Blev 2mascaror fick en eyeliner på köpet :D Köpte massa daim jag ska ha under sängen i en låda under sängen på
Gotland ifall jag får abstinens...

När vi kom hem hyrde vi den skumma filmen Shutter Island (patient 67) den var läskig och bra men väldigt skum. Har lånat boken av pappa som heter de som står i parantes :D


Ny mascara


Läskig tant från filmen

Tisdag
Vaknade hemma hos mojjan. Vi pratade lite om hur vi ska packa inför Gotland. Hon har fått ansvar över att göra alla Ghost grejer rena och jag mina kläder rena. Ett bra upplägg tycker jag då de tar tid att tvätta Ghosts alla 7566 täcken, 4503 benlindor, 345 paddar och 394532 schabrak (självklart överdriver jag med siffrorna för att väcka er uppmärksamhet).

Vi hämtade några täcken mamma lämnat in på lagning. Sedan åkte vi till Granngården för att kolla lite ridkläder. De blev en spray man sprutar på täcket för att hålla väta bättre och sedan hästsalva. Vi åkte istället till hästshoppen :D Där hittade jag ett par ridbyxor. Blev överlycklig att jag kunde ha barnstorlek för då blev de billigare :D Ibland har man tur att man har korta ben!!! Mamma köpte något men har fått minnesförlust så kommer inte ihåg vad? JOOO boots och nosludd :D

Sen var jag även i stallet en sväng och red Ghost nere på stora ridbanan. Mamma tittade en stund och tyckte hans bakbens verksamhet verkligen blivit bättre :D Så Saras råd hjälpte verkligen! Travade mest, red över bommar, galopperade utan stigbyglar en stund. Ah ungefär så!!!

Efter stallet gjorde jag mig iordning för kräftis hemma hos Linn! Det var MYYS <3


Så här ser kräftor ut för er som inte vet de...

Onsdag (idag)

Vaknade hos Andreas älskling <3 Fick skjus till tandläkaren :D Hade inte ett hål så långt ögat kan nå :) Men tandsten så ska dit på fredag och skrapa bort de :( Men skönt att få lite vitare tänder :D Anledningen att jag  får tandsten är att jag missbrukar kaffe...

Efter tandläkaren gick jag till stallet. Red ut med mamma och Alexis en sväng i skogen. Sedan plockade vi iordning lite tvätt. Åkte hem och gjorde toast.

Jag skulle även kolla lite om vi hade ngt jag behövde ta med till Gotland från förådet. Så jag fick öppna både Bugsy och Windys kistor :´( Usch de var jobbigt att se deras grejor igen men jag känner att dom fått sin frid och Ghost behöver låna deras grejer lite. Jag tror inte dom blir ledsna för dom vet att jag tänker på dem varje dag och alltid kommer älska dem <3<3<3<3



Windy <3


Bugsy <3

Har precis chattat med Sara så de blir till att gå upp tidigt och ha hoppträning imorgon!



Home

Hemma igen efter en helg på Öland. Känner att de här inlägget inte kommer vara så inspererande eller märkvärdigt över huvudtaget för är sjukt trött och tråkig.

Imorgon blire Ålandsbåten med familjen, veckan som kommer är verkligen fullspäckad:

Måndag: Åland
Tisdag: Kräftis
Onsdag: Tandläkare & Klipp och sling
Torsdag: ???
Fredag: Ev åka någon kortstanns med Andreas och sedan middag hos Andreas <3
Lördag: ???
Söndag: Då sticker jag :O


På Öland

hej alla! Vill inte veta hur mycket jag mobil surfat denna vecka pappa kommer verkligen bli galen :O. IMORGON åker vi hem från Öland igen och på måndag sticker vi till Åland en snabbis, snacka om att jag är uppbokad denna vecka :) godnatt <33

Hejdå ett tag fram över!

Hejhej!

Inge duktigt flicka och bloggar serri men va fan?
Har varit på k-ryssning med b-rudarna och är lite
d-ragen. Är sjuk dry och ska sova nu.

Imorgon åker jag till Öland med mitt <3 och kommer hem på söndag :D

Hejdå så l-änge ;)



Hårspray

Angelica lurade på mig ett hårspray igår när vi var i täby. Resultatet blev fjortis :O


Hahahahaha


Var fan står de att man kommer se ut som en fjortis på kort efter
användning???

Haha jaja hoppas jag inte ser fjortis ut på bilderna vi kommer ta på kryssningen?
Fast dom är ju rätt söta :S








Här ska bloggas

Hejhej bloggen har kommit i lite skyundan men va fan?


I söndags red jag dressyrlektion för Sara. Ghost skötte sig bra och var pigg och energisk. Han gick jätte bra i alla gångarter. Det enda är väll att han är lite nonchalant när man ska sakta av från trav-skritt eller trav-halt då måste man verkligen säga till honom och inte själv sitta och såsa.

Sedan har han väldigt jobbigt att bära upp sin stoora galopp så när man ska korta upp lite blir de jobbigt och han bryter av.

Vi tränade även öppnor och slutor. Han gick bättre i höger slutna än vänster och bättre i vänster öppna än höger öppna. Så han är svagare i högerben, right?

Så här är mitt mål en månad framåt:


Få honom mer liksidig bakbenens styrka (träna mer öppnor, skänkelvikningar åt höger)
Tänja på gränserna i galoppen speciellt har han jobbigt att korta galoppen.
Få min sitts ngt djupare genom att rida minst 20min varje pass utan stigbyglar.

Förstår ni om två veckor kommer jag vakna upp andra dagen på GOTLAND :O:O:O OMG!!!


HAHA hittade den här goa bilden på Jossi från förra kryssnigen :D


Exakt ett år sedan

Hittade ett klipp på youtube på mig och Ghost när vi hopptränade för Sara för exakt ett år sedan :O haha minns att Ghost var stark som en oxe och pigg som en fix och väldigt jobbig. Haha när jag ser mig själv tänker jag tack för att jag verkligen utvecklats. Obalanserad och klumpig.


RSS 2.0