Furuvik


Onsdag:

Tog ledigt och åkte till Furuvik med mina gudbarn, pojkvän och mamma. Kollade på djur och köpte lotter :O blev som ett barn igen när vi klappade getter och får. Jag vill ha en get när jag bor på gård igen. Bilder:


En apa som sover


Nyfikna barn. Enya och Ossian


En sån där Lemur?


Kollar på djur


Klappa get


Älskar att Andreas inte får med mitt ansikte på någon av bilderna :O


Kängrusafari och fick se en livslevande kängru in real för första gången

Handsprit klarar det mesta

Idag blev jag getingstucken vid halsen. De gjorde ont och de svullnade upp. Vet att jag var allergisk men jag dog inte iallafall! Tog handsprit på och svullnaden gick ner. Mamma skulle komma med allergitablett men jag mådde bra så jag behövde ingen!


Nu blire tv

Täcken

Som jag sa i det tidigare inlägget är Ghost en riktig liten fryspelle. Första vintern vi hade honom rakade vi honom. Dock inte helrakning för vi hade fått instruktioner att han var lite frusen av sig. Så vi rakade halsen hälften av kroppen se om ni ser på denna bild:


Det som är markerat rakade vi inte liksom :)

Ah iallafall den vinten frös han. Gick med dubblatäcken ute var ändå inte varm, inne stod han med fleece och innethermo då var han iallafall varm under.

I vintras bestämde vi oss för att inte raka honom. Tur var väll de eftersom de blev en riktig kallvinter. Han höll värmen lite bättre men fick ändå ha tjocka dubbla täcken vissa dagar och inne hade han ibland dubbla täcken men oftast räckte ulltäcken.

Nu i vinter vet jag inte om rakaparaten kommer fram. Tänkte rådfråga med Lisa och Blenda vad de tycker. Jag tycker dock att Ghost blivit mer tåligare med vädret. Om det är varmt i stallarna är de dock skönt att vara rakad och även om man hårdtränar.

Aja till hösten nu har jag beställt 2täcken från Hööks och får se om han klarar Gotlands blåsiga höst jag hört rykten om. Hoppas de inte regnar bara då blir de lerigt och muggigt...


Ett fleece med höghals


Ett regn med högrehals.

Tyckte dom täckena var snygga och lite stilrena. Sedan passar Ghost
i brunt eftersom han har ljusblå ögon <3 Dock får jag sätta ludd
på fleccetäcket där man knäpper vid halsen. Han får så lätt skav
min kille <3<3<3

Dagen

Hallådär!

Har precis ätit lite lunch och sitter nu och kollar på Bethovens 2:a jaja en barnfilm har väll ingen dött av? Haha men snart ska jag bada Oscar för han var med mamma till stallet i morse och lekt i den väldigt härliga vädret, usch varför kan vi inte ha de varmt för? Allt blir mkt enklare då.

Ghost gillar inte regn, han fryser så fort han hör regn, en riktig liten porslinshäst den där ponnyn. Plus att han skaffat sig massa småsår sa mamma (ovanligt) han ska inte gå i stora hagar. Men han måste ju få vara häst också. Kan inte låta honom gå ensam i en sandhage. Så han får härdas lite där på ängen. Han dör ju inte av att ha lite småsår. Vilda barn har väll alltid sår och blåmärken såå...

Jag tänkte bada Ghost idag men de kanske inte går när de är lite kyligare men han är såå skitig. Får se hur jag gör. Kanske bara sprayar honom med snabbspray. Rida ska jag göra iaf blir väll på ridbanan om de regnet inte häller ner för då blir de i ridhuset.

Snart ska jag sätta igång Ghost ordentligt så han är fit for fight inför Gotland.


In action på KM, då var han rolig att hoppa <3

Idag åker man hem :'(

Jaha idag så ska man flytta hem igen efter en vecka hemma hos Andreas. Känns lite sisådär att somna och vakna i en tom 160cm säng.

Men imorgon eller på måndag flyttar han hem till mig så då blire glada miner igen :D Pappa ska åka till Skåne så lägenheten är tom i över en vecka! Eller inte nu när jag och Andreas ska bo där! haha!!!

Idag är de ingen vanlig dag utan de är även Mikaelas födelsedag, hurra hurra hurra till henne <3



BILD KOMMER SENARE SITTER INTE VID MIN DATOR!!!



Nu för en stund sen bokade jag och Andreas boende i Borgholm på Öland. Så den 6:e augusti åker vi dit och kommer hem den 8:e igen så en liten mini semester blir det :D Haha den 4:e ska jag på en mini semester
med brudarna fram och tillbaka till Åbo så de blr mycket resa där min första semestervecka!


Tänk bara en vecka kvar på jobbet :O Gu vad fort de gick. Fick mitt lönekuvär igår för Juni och den var fet :D fast bara 4siffrig! Nästa blir iallafall 5 siffrig men den får jag inte röra fören jag kommer hem från Gotland nästa år! Men de känns skönt att jag inte kommer vara fattig när jag kommer hem utan ha en "liten" peng på kontot. Sedan ska ju mamma sätta in ett 4siffrigt belopp på ett konto varje månad när jag är på Gotland. Plus att jag kommer få pengar på Gotland. Ojojoj vad mycket snack de är om pengar men utan pengar kan man inte leva så är de ;)

Ikväll ska jag jobba på ROS mellan 17-21 och imorgon bitti mellan 8-11. Sedan har jag ett jobbpass i stallet mellan 17.30-19.30. Så ingen vila eller ro här inte. Arbetsnarkoman? Javisst!

Ny beställt

Har beställt lite roliga saker från Hööks inför resan till Gotland. Bland annat nya stigläder och gjord till dressyrsadeln :) 2nya täcken och sedan lite småkraffs. Mamma betalar 1500:- och halva regntäcket
så 1900:- kommer på hennes nota! Tur för mig att jag tog studenten i år :D


Ha en fortsatt bra kväll <3

Ännu en dag när man vaknar upp igen naken i min tv som visar jorden!

Som i en film, visst är de skönt att ha det så, för jag vet ju vad som pågår när filmen slutar!!!
För vem ska jag tro på när allting är så här. Jag hoppas att allt får ett lyckligt slut!!!

Dileva 1987. Vem ska jag tro på?



Hejhej!

Länge sedan man blogga känner jag? Eller nej bara 2dagar sedan (a)

Igår red jag Ghost. Vi red sjöstigen och de märktes att ingen ridit där på länge
för de var rejält igenväxt! Men de gick bra, mycket mygg och en avsittning.
Men ingenting att klaga över.

Middag hos mamma. Sovning hos Andreas. Vad mer ska man begära?

Idag var de jobb som gällde. Rätt lugnt idag. Efter jobbet fikade jag och
Andreas hos farmor. Sedan åkte vi till Granngården och jag köpte
Aloevera shampoo till Ghost. Ett med shine och ett djuprengörande!

På fredag ska jag bada honom grundligt! Men då med hans superskimmel
schampoo för han är riktigt skitig och han ska vara kritvit till Gotland och
Aloevera shampot är något mildare än blekmedlet känner jag :D

Imorgon blir det lite jobb och sedan ska jag till stallet och rida Ghost!

Nu ska jag styrketräna lite. Kör varannandag träning så varannandag ridning och varannandag styrka!
Perfekt nu när Ghost har lite sommarvila.

I måndags tränade jag så här:
50st utfall (ben)
50st varierade magövningar (bukstabilitet)
50st armhävningar (arm)

Lever samboliv <3

Hallådär!

Inget bloggande igår var dödstrött verkligen sov typ hela dagen fram till middagen sedan åkte jag och red Ghost för att sedan sova ytterligare. Ojojoj Carros barn drog verkligen musten ur än! Men de är ju såå söta <3

 Men som sagt: don't have sex because you will get pregnant and DIE! Eller i mitt fall sleep!

I lördags var ju jag och Andreas som sagt på stan och jag köpte nya sandaler på skoman och sedan solpuder på H&M.


Idag har jag jobbat, var väldigt lugnt slutade väldigt mycket tidigt. Åkte till mammas jobb och hämtade hennes bil, körde till Görla och lämnade in Sporren. Sedan svängde jag förbi stallet och lämnade lite grejer där och nu ligger jag vid datorn :D

Har bokat "En sista natten med gänget kryssning" aww vad sorligt va <3 men jag är överlycklig för dom hade sommarREA på tallinksilja så vi fick 2 A-hytter för 500:- dom brukar liksom kosta 1000:-/st!!!

Nu väntar jag på Andreas vi ska åka och handla för jag ska laga middag till oss <3 Lever samboliv nu när vi är kattvakt hemma hos honom <3

Ha en fortsatt trevlig dag och kväll!!!


Tagga!!! Fast detta är parodin på vår partylåt!



Ännu en dag

Ännu en dag vidare i livet. Ska snart ner på stan och kolla lite på bilar, känns lite bonnigt men Andreas har lovat att gå i affärer med mig så jag är nöjd :D Ingen ridning på Ghost idag för vi ska åka till Väddö och vara barnvakt och äta lite middag.

Jag ska få köra Pelles blåa bil :D Kanske att jag får köra Andreas bil ut till Väddö också! Haha jag fick typ köra den 3min förra gången innan han ville ha tbx den!

Irriterande!

Irriterande att man inte kan se statistiken fören om 10dagar. Skulle vara kul att se hur många från min förra blogg som hänkade på hit :D

Kanske att ni kan lägga en kommentar om vad ni tycker om bloggen? Även fast jag vet att mina läsare inte är några proffestionella kommenterare (förlåt men jag är bara ärlig, typ aldrig någon som kommenterar jö)

Idag har jag ridit Ghost på stora ridbanan. Det var varmt och han var pigg men han har ju en form av vila så går bara 30min pass nu för tiden. Han fick en ny flughuva idag för han hade tappat sin andra men nu hade Angelica hittat den så ska spara nya flughuvan till Gotland!


Har flyttat hem till Andreas på obestämdtid för vi är kattvakt. Perfekt att bli ännu mera beronde av varandra när jag snart åker, NOT! men jag får vara glad över tiden jag är med honom <3

Skulle ni läsare vara så iskalla och flytta ifrån er älskling? (det behöver inte vara en partner utan även ett djur, vän, familj osv...)


Ha det bra!

Snart åker jag!

Välkommen till min nya blogg :) Ni kanske har följt mig på min förra blogg. Men det är här jag kommer blogga nu den senaste tiden. Både innan och under min resa och vistelse på Sindarve stuteri på Gotland!

Jag åker om exakt en månad alltså 15augusti. Ghost åker från Norrtälje 18augusti och kommer fram 19augusti. Vi har hyrt lastbil och chafför till honom. Han kommer dock sova en natt i Stockholm innan han kommer till mig.

Bilder från när jag var på Sindarve och provred och kollade hur de var där:
















Fridas packlista

Packa blir väll en av de svåraste sakerna att göra innan resan. Man vet inte riktigt hur mycket man kommer slita ut. Men de finns ju tvättmaskin både för hästgrejerna och mina stall, vardags och ridkläder. Sedan finns de väll affärer även på Gotland. Gotlandsryttaren brukar handla på Dharve vet jag. Blir nog några besök dit :D

Almänt:
() En stor låda med näsdukar (för nätter i tårar)
() Min Jag älskar dig Nalle jag fick på Alla hjärtans dag
(X) Dator
() Bredbands domän eller vad de heter?
(X) Mobil
(X) Mobil laddare
(X) Kamera
() Extra hårddisk 
(X) Kamera laddare
(X) Min fotobok 
() Fotoramar med foton på oss, vänner, familj och djur
(X) Sängkläder och några favvokuddar!
(X) Filmer i massor (sedan finns ju voodler

Stalljobb höst och vinter:
(X) Stallskor som klarar kyla
(X) Mjukisbyxor 2par
(X) Långkalsonger 2par
(X) Termoställ
(/) Underställströjor 3st (har 2)
() Gummistövlar
() Pannband
() Mössa
() Varma handskar
() Sockor i ull 2par (be farmor sticka lite snabbt)

Stalljobb sommar och vår:
(X) Lite lättare jobbarskor
(X) Shorts som inte är så fina 2par
(/) Tunnare handskar 2par (har ett par funktionella)
(X) Sval jacka som är vattenavisande
() Strumpor med andasfunktion 2par

Ridning vardag:
(X) Ridstövlar
() Ridbyxor med skoning 2-3par (har par som är funktionella just nu)
() Ridbyxor utan skoning 3par (har 2st funktionella)
(X) Kingsland jacka från ENGY
(X) Klubbjacka
() Säkerhetsväst (ska köpa en ny)
(X) Hjälmar 2st
(/) Sporrar både kula och raka (måste ha en rem till ena sporren)
(X) Dressyr och hoppspö
(X) Back on track till mitt knä
(/) Tunna ridstrumpor 10par (tror jag har 6st par nu)
(/) Lång ärmad tunn tröja 3st (måste ha vid hoppning och uteritt, har 2 funktionella)
(/) Kortärmade tröjor 3st (har 2 funktionella)

Hygien:

Alltså typ allt som man använder :O lär ju bara köpa de nödvändigaste
innan jag åker så får man köpa resten där. Men saker jag måste  köpa
upp mig på är ju
lincer och Piller...

Vardag:
(X) 2-3par Jeans
(X) 3-4 linnen
(X) Någon vanlig klänning
(X) Leggins några par
(X) Strumpbyxor
(X) Converse
() Fred Perry (blir att jag köper nya som till varje höst)
(/) Klackar (köper väll ett par till)
() Kappa
(X) Sportjacka
(X) Tunnare jacka
() Mjukis byxor
(X) Sovkläder
(X) Underkläder 

Ghost:
(X) Hoppsadel
(X) Dressyrsadel
(/) 2st träns (har 2 men ska köpa ett nytt)
(X) Grimma (ska bara köpa nya ludd till den9
(/) 2-3 grimskaft (har bara ett pinsamt nog)
(X) Schabrak i massor (tar väll med mig så många som möjligt, finns ju tvättmaskin)
() Regntäcke (blir ett nytt)
(X) 2 tunnare stalltäcken (kanske att jag köper ett nytt men han har så han klarar sig egentligen)
(X) 2tjocka stalltäcken
(X) Mellantjockt vintertäcke
(X) Tjockt vintertäcke med hals
(X) UV-täcke
(X) Flughuva
(/) IKEApåsar (har några men man kan aldrig få för många)
(X) Vattenhink
(X) Krafft tunna (som är fylld dåra!)
() 1-2säckar krafft (Så jag inte behöver sticka iväg och köpa så fort jag kommer dit)
(X) Smörjgrejer till utrustning
() Apotekslåda (måste köpa upp mig på ett nytt)

Kommer säkert komma på massa annat men detta är de jag kommer på nu! Skriv en kommentar om just DU tycker att jag glömt något :D


RSS 2.0